7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος

Οι έρευνες το έχουν αποδείξει: Βρείτε χρόνο για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες και θα έχετε μία πιο ευτυχισμένη ζωή.

Το να κοιτάτε για ώρες έναν καταρράκτη, να «χαθείτε» σε ένα ηλιοβασίλεμα, και να νιώσετε το μεγαλείο ενός παγετώνα μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε «μικρότεροι» και περισσότερο γενναιόδωροι απέναντι στους άλλους.

Το δέος που νιώθουμε σε αυτές τις στιγμές, αυτός ο συνδυασμός δηλαδή του φόβου, σεβασμού και θαυμασμού, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους περισσότερο συμπονετικούς, γενναιόδωρους και πιστούς. Μπορεί επίσης να επεκτείνει την αίσθηση που έχουμε για τον χρόνο, να αλλάξει το πώς παίρνουμε αποφάσεις και να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας.

  • 1. Jericoacoara, Βραζιλία

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (1)

Αυτό το μικρό, αγροτικό χωριό ψαράδων στη βορειανατολική ακτή της Βραζιλίας είναι μέκκα του windsurf και του kitesurf και σπίτι του αμμόλοφου Pôr do Sol. Πρόκειται για ένα βουνό από άμμο που προσφέρει θέα σε μερικά από τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Βόρειας Αμερικής.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (2)

  • 2. Pamukkale, Τουρκία

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (3)

Και όμως, αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν «πειραχτεί» με Photoshop! Και όχι, δεν πρόκειται ούτε για έναν παγωμένο καταρράκτη. Πρόκειται για επίπεδα γης τα οποία έχουν μεγάλα αποθέματα από ασβεστόλιθο που είναι πλούσιος σε κάλσιο. Το τουρκικό όνομα σημαίνει «Κάστρο από Βαμβάκι», μία ονομασία εμπνευσμένη από το φανταστικό τοπίο των θερμών πηγών, των δασών από ορυκτά και των πετρωμένων καταρρακτών.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (4)

  • 3. Κοιλάδα Kalalau, Χαβάη

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (5)

Ήταν κάποτε σπίτι για έναν μεγάλο πληθυσμό ιθαγενών της Χαβάης. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους καταρράκτες της κοιλάδας, τις απότομες πλαγιές -μέσω ελικοπτέρου-, να πάνε για καταμαράν, καγιάκ ή -εάν είναι τολμηροί- να περπατήσουν το 11 μιλίων μονοπάτι Kalalau.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (6)

  • 4. Sossusvlei, Ναμίμπια, Αφρική

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (7)

Θα φύγετε με άμμο στα παπούτσια σας και με ένα χαμόγελο ευτυχίας και δέους στο πρόσωπό σας, Οι αμμόλοφοι σε αυτή την περιοχή – όπως ο αμμόλοφος 45 και ο «Big Daddy» – είναι μερικοί από τους ψηλότερους στον κόσμο, φτάνοντας μέχρι και τα 1.300 πόδια.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (8)

  • 5. Παγετώνας Upsala , Επαρχία Santa Cruz , Αργεντινή

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (9)

Εδώ ο μπλε πάγος συναντά τον μπλε ουρανό και τα ακόμη περισσότερο μπλε νερά. Από τους πολλούς παγετώνες στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciers, ο Ουψάλα παίρνει το βραβείο ως το μεγαλύτερο: είναι 31 μίλια σε μάκρος και 6 μίλια σε πλάτος. Παράλληλα, οι επιστήμονες καταγράφουν την μείωσή του ως απόδειξη της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (10)

  • 6. Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, Κεφαλλονιά, Ελλάδα

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (11)

Ηλιαχτίδες ακτινοβολούν μέσα από μία βυθισμένη οροφή με δέντρα και αντανακλώνται σε μία τυρκουάζ λίμνη, όπου βρίσκονται μικρές βάρκες με επισκέπτες. Η σπηλιά της Μελισσάνης, γνωστή και ως «Η Σπηλιά των Νυμφών», κάνει τους επισκέπτες να νιώσουν λες και βρίσκονται σε ένα παραμύθι.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (12)

  • 7. Στύλοι Lena, Ρωσική Σιβηρία

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (13)

Θα πρέπει να δουλέψετε και να πληρώσετε για να φτάσετε σε αυτό το φυσικό δάσος από πέτρινους στύλους που βρίσκονται σε ένα απομονωμένο σημείο του ρωσικού ποταμού Lena. Εάν και όταν τα καταφέρετε να βρεθείτε εκεί, προετοιμαστείτε να νιώσετε εμπνευσμένοι. Φτάνουν έως και τα 1.000 πόδια σε ύψος και δημιουργήθηκαν από τις εξαιρετικά καυτές και κρύες θερμοκρασίες της περιοχής.

7 «κρυμμένοι» εξωτικοί προορισμοί που θα γεμίσουν τη ζωή σας με δέος (14)

Πηγή: huffingtonpost.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook