7 «θαύματα» του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (1)

Από το μεγάλο τέμενος του Μάλι, στο Παλάτι της Ρουμανίας και τη γέφυρα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, ένα “ταξίδι” στα λιγότερο γνωστά θαύματα του κόσμου.

Μπορεί να γνωρίζετε καλά τα επτά θαύματα του κόσμου, τα σημαντικότερα κτήρια ή δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης που αποτελούν τη σφραγίδα που άφησε το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που, πιθανότατα να μην γνωρίζατε την ύπαρξή τους.

  • Το μεγάλο τέμενος της Djenné, Μάλι

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (2)

Το μεγάλο τέμενος της Djenné, στο Μάλι δεσπόζει στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια. Είναι χτισμένο από λάσπη και και τούβλα και το 1988 είχε συμπεριληφθεί από την UNESCO στα σηματικότερα πολιτιστικά μνημεία.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (3)

  • Το Chand Baori, Ινδία

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (4)

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (5)

Το απίστευτο οικοδόμημα βρίσκεται σ’ ένα απομακρυσμένο χωρίο της Ινδίας. Εκτιμάται πως είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία κτήρια του κόσμου, χάρη στην αρχιτεκτονική του, που θυμίζει αρκετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (6)

Η χρονολογία της ανέγερσής του υπολογίζεται στο 600 π.Χ.

  • Το Παλάτι της Βουλής, Ρουμανία

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (7)

Το Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, που παλαιότερα ήταν γνωστό ως το Παλάτι του Λαού, είναι το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης και το δεύτερο σε επιφάνεια οικοδόμημα στον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (8)
Photo: Nico Trinkhaus – Bucharest Romania – CC-BY-NC

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (9)

Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1984, με εντολή του προέδρου της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και για την κατασκευή του εργάστηκαν περισσότεροι από 700 αρχιτέκτονες.

  • Η γέφυρα Στάρι Μοστ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (10)

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (11)

Η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί το στολίδι της πόλης Μόσταρ. Εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Νερέτβα και ενώνει το κυριαρχούμενο από Βόσνιους ανατολικό τμήμα της πόλης με το κυριαρχούμενο από Κροάτες δυτικό τμήμα της.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (12)

Το μοναδικής ομορφιάς μνημείο θεωρούνταν για αιώνες το σύμβολο γεφύρωσης της Ανατολής με τη Δύση. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και ανακατασκευάστηκε μετά τη λήξη του.

  • Το φρούριο Kumbhalgarh, Ινδία

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (13)

Εκτιμάται πως το μνημείο χτίστηκε το 1733. Το Kumbhalgarh Fort περιβάλλεται από ένα μοναδικό τείχος, στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως το “Φρούριο του Θανάτου”.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (14)

Τα τείχη εκτείνονται σε μια απόσταση 36 χιλιομέτρων, ενώ σε ορισμένα σημεία το ύψος του ξεπερνά τα 8 μέτρα. Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές χρειάστηκε περισσότερο από έναν αιώνα για να χτιστεί, ενώ παρά τους πολέμους δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

  • Το τζαμί Sheikh Lotfollah, Ιράν

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (15)

Το συγκεκριμένο τζαμί αποτελεί ένα δείγμα της ιρακινής αρχιτεκτονικής. Υπολογίζεται πως το τζαμί χτίστηκε μεταξύ του1602 και του 1619. Πρόκειται για ένα ένα κομψό και εξαιρετικά ασυνήθιστο κτίριο.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (16)

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (17)

Δεν διαθέτει μιναρέδες ή αυλή, όπως τα υπόλοιπα τζαμιά, πράγμα που αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν προοριζόταν για δημόσια χρήση.

  • Το φρούριο Derawar, Πακιστάν

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (18)

Το φρούριο αποτελείται από 40 προμαχώνες και αποτελεί ένα αρχοντικό οικοδόμημα στην πακιστανική έρημο. Οι τοίχοι του κάστρου καλύπτουν μια περίμετρο 1.500 μέτρων και έχουν ύψος 30 μέτρων.

Θαύματα του κόσμου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν (19)

Πράγμα που φαίνεται να μην είναι αρκετό για να προσελκύσει το μάτι του επισκέπτη, καθώς είναι λίγοι οι τουρίστες που γνωρίζουν την ύπαρξή του και ζητούν να το επισκεφθούν.

Πηγή: news247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook