Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (1)

Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες ανυπομονούν να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού με την άφιξή τους ξεκινά ουσιαστικά το ταξίδι ή οι διακοπές τους. Πολλές φορές ωστόσο ο δρόμος, η διαδρομή, χαρίζουν εκπληκτικές στιγμές, εικόνες κι εμπειρίες που θυμίζουν πως το ίδιο το ταξίδι γίνεται προορισμός και στόχος.

Μερικοί από τους πιο παράξενους κι αξιοσημείωτους δρόμους του κόσμου είναι οι παρακάτω.

 • Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο – Baldwin Street, Dunedin, Νέα Ζηλανδία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (2)

Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο. Στη βάση του είναι 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά όταν κανείς διασχίσει τα 350 μέτρα του, θα βρεθεί στα 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

 • Το μεγαλύτερο τούνελ στον κόσμο – Laerdal Tunnel, Νορβηγία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (3)

Εκείνοι που δυσφορούν ή νιώθουν κλειστοφοβικά κάτω από την επιφάνεια της Γης αναμφίβολα θα δυσκολευτούν στο τούνελ αυτό που έχει μήκος πάνω από 24 χιλιόμετρα.

Συνδέει το Lærdal με το Aurland και κόστισε περίπου 113,1 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί. Στόχος του ήταν ωστόσο να προστατεύει τους οδηγούς από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

 • Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο – Τουρκία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (4)

Σε πολλούς δρόμους στον κόσμο οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί αλλά ο λεγόμενος «δρόμος προς την κόλαση», όπου έχουν χαθεί πολλές ζωές τα τελευταία χρόνια, είναι στην Τουρκία.

Η ιστοσελίδα dangerousroads.org επέλεξε τον συγκεκριμένο δρόμο στην πρώτη θέση. Έχει μήκος 106 χιλιόμετρα και έχει 29 u-turn. Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες και πολλά τμήματα του δρόμου κλείνουν το χειμώνα λόγω του παγετού.

 • Η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Millau Viaduct, Γαλλία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (5)

Είναι ψηλότερη και από τον πύργο του Άιφελ στο υψηλότερο σημείο της, που φτάνει στα 343 μέτρα. Όταν άρχισε η κατασκευή της- που κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια- χρειάστηκε ειδική μέριμνα για να αντιμετωπιστούν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν μέσα στην κοιλάδα.

 • Δρόμος θαμμένος στο χιόνι – Αλπικός δρόμος Tateyama Kurobe, Ιαπωνία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (6)

Ο δρόμος που περνά μέσα από «τείχη» από χιόνι έχει γίνει δημοφιλής προορισμός και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Άνοιξε το 1971 και προσφέρει άπλετη ολόλευκη θέα.

 • Ο «δρόμος του θανάτου» – Λα Παζ, Βολιβία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (7)

Η βάση του είναι στα 4690 μέτρα και εκτιμάται πως εκεί τερματίζεται η ζωή 3000 ανθρώπων ετησίως. Ωστόσο ο φημισμένος δρόμος της Βολιβίας, επονομαζόμενος «δρόμος του θανάτου», αποτελεί απαραίτητη «στάση» για πολλούς τουρίστες που αγαπούν την έκρηξη της αδρεναλίνης.

 • Ο δρόμος- οφθαλμαπάτη – Γέφυρα Storseisundet, Νορβηγία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (8)

Για μια στιγμή, βλέποντας το δρόμο αυτό, όλοι σαστίζουν καθώς μοιάζει να οδηγεί στο πουθενά. Δεν είναι όμως παρά μία οφθαλμαπάτη.

 • Η γέφυρα πάνω από λίμνη – Γέφυρα Kuandinsky, Ρωσία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (9)

Θα πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος για να διασχίσεις τη γέφυρα αυτή στη Ρωσία, με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 1,8 μέτρα και χωρίς προστατευτικά προφανώς.

Πάνω στη μεταλλική κατασκευή έχουν τοποθετηθεί και ξύλινες σανίδες, που κάνουν το πέρασμά της ακόμα πιο ολισθηρό.

 • Ο δύσκολος δρόμος – Stelvio Pass, Ιταλία

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (10)

Με γωνίες 180 μοιρών και χαμηλά προστατευτικά, το Stelvio Pass στην Ιταλία αναμφίβολα δεν είναι από τις πιο εύκολες διαδρομές στον κόσμο. Μπορεί όμως να είναι από τις πιο όμορφες, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2750 μέτρων μέσα στις Άλπεις.

 • Ο μακρύτερος δρόμος στον κόσμο – Pan-American Highway

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (11)

Με μήκος σχεδόν 48.000 χιλιομέτρων περνά από την Αλάσκα μέχρι τη Νότιο Αμερική. Η ιδέα της κατασκευής του συνελήφθη το 1923 και διατρέχει ζούγκλες, βουνά, παγετώνες και ερήμους.

 • Ο δρόμος-φίδι – Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (12)

Ανάμεσα στα κτήρια του Σαν Φρανσίσκο ένας δρόμος ελίσσεται σαν φίδι. Εκτιμάται πως κάθε Σαββατοκύριακο περνούν από εκεί 4000 οχήματα στην διάσημη συνοικία Russian Hill της πόλης.

Οι αλλεπάλληλες στροφές τον έχουν κάνει επίσης διάσημο και έτσι τον έχουμε δει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο αλλά και video games.

Το όριο ταχύτητας είναι στα…8 χιλιόμετρα.

 • Αυτοκινητόδρομος στο νερό – Κίνα

Οι πιο ασυνήθιστοι δρόμοι στον κόσμο (13)

Την εμπειρία της οδήγησης πάνω στο νερό προσφέρει ο αυτοκινητόδρομος που παραδόθηκε πέρσι στην κυκλοφορία στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας. Έχει μήκος δέκα χιλιομέτρων.

Πηγή: newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook