Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (1)

Είναι φορές που η Φύση δημιουργεί μικρά θαύματα. Τείνουμε να τα θεωρούμε αυτονόητα ή να τα προσπερνάμε, μέσα στον ασταμάτητο ρου της καθημερινότητας, αλλά αν κοντοσταθούμε θα προσέξουμε το μεγαλείο τους.

Μερικά από τα «κλικ» της Φύσης που θυμίζουν οφθαλμαπάτες είναι τα παρακάτω…

Μπορεί να μοιάζει να υπάρχει μια υποβρύχια δίνη στα ανοιχτά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά στην πραγματικότητα είναι οφθαλμαπάτη που προκαλείται από τη συσσώρευση άμμου και λάσπης.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (2)

Τα σύννεφα μοιάζουν να στέλνουν ένα μήνυμα από άλλο πλανήτη με το σχηματισμό τους αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας φυσικός σχηματισμός που οφείλεται στο σχηματισμό πάγου και την ένωση με τις σταγόνες του νερού.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (3)

Η βουτιά στην άβυσσο, όπως μοιάζει η φωτογραφία αυτή, είναι μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Jacob’s Well στο Τέξας που έχει βάθος εννέα μέτρων.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (4)

Τα σύννεφα που χρωματίζουν τον ουρανό θυμίζουν έργο τέχνης («κάπου εδώ ίσως κρύβεται ένα μικρό μοναχικό σύννεφο…») αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο στη Νορβηγία και άλλες περιοχές κοντά στους πόλους που αποδίδεται στη θέση του ήλιου κάτω από τον ορίζοντα.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (5)

Η έντονη χρωματική αντίθεση των δέντρων με το κίτρινο φόντο των αμμόλοφων στην περιοχή Dead Vlei στη Ναμίμπια.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (6)

Στην Αριζόνα ο «πίνακας ζωγραφικής» της φύσης αποδίδεται στα στρώματα ιζηματογενών πετρωμάτων που διαβρώθηκαν ασύμμετρα στο πέρασμα των αιώνων στο Coyote Buttes του Εθνικού Μνημείο Vermilion Cliffs στην Αριζόνα.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (7)

Μοιάζει με παράξενο δέντρο πάνω στο χιόνι αλλά στην πραγματικότητα είναι οι απολήξεις ποταμού στην έρημο της Baja California στο Μεξικό.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (8)

Ο άνδρας της φωτογραφίας μοιάζει να περπατά ένα βήμα από τον γκρεμό αλλά στην πραγματικότητα βαδίζει δίπλα στην εκπληκτική αντανάκλαση του τοπίου στα νερά ποταμού στο Glen Canyon της Γιούτα.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (9)

Στο νησί Heimaey στη Ισλανδία ο βράχος σμιλεύτηκε από τα στοιχεία της φύσης και πήρε την εικόνα γιγάντιου ελέφαντα που βυθίζει την προβοσκίδα του στη θάλασσα.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (10)

Πίνακα ιμπρεσιονιστή δημιουργού θυμίζουν τα λιβάδια στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

Όταν η φύση μοιάζει να έχει φτιαχτεί στο Photoshop (11)

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook