Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα

Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα (4)

Πριν από λίγους μήνες τα σχέδια για ένα φουτουριστικό λεωφορείο που μπορεί να περάσει κυριολεκτικά πάνω από ένα μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Η ιδέα του μηχανικού Song Youzhou φαινόταν πολύ καλή για να πραγματοποιηθεί σύντομα, ωστόσο το νέο λεωφορείο που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στα μέσα μεταφοράς έκανε το παρθενικό του ταξίδι στους δρόμους της πόλης Qinhuangdao στην Κίνα!

Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα (1)

Το Transit Elevated Bus (TEB) έχει μήκος 22 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα, σκεπάζοντας έτσι τις λωρίδες του δρόμου επιτρέποντας στα ΙΧ να κινούνται από κάτω του. Μπορεί να μεταφέρει ως και 300 άτομα, όμως οι δημιουργοί του σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν ως ένα είδος μετρό με 4 ενωμένα οχήματα, αυξάνοντας έτσι την χωρητικότητα του στους 1.200 επιβάτες. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποσυμφορήσει δραματικά το κυκλοφοριακό σε οποιαδήποτε πόλη.

Δείτε την πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του:

Η ταχύτητα του φτάνει τα 60 χλμ/ώρα, ενώ κινείται με ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια η οποία συλλέγεται από τα πάνελ που υπάρχουν στην οροφή του.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη προβλήματα που αναζητούν απάντηση, όπως το τι θα συμβαίνει αν το λεωφορείο βρει στον δρόμο του μεγάλα οχήματα ή πως θα περνάει κάτω από κάποια γέφυρα.

Ο χρόνος θα δείξει αν το TEB ήρθε για να μείνει. Προς το παρόν δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν…

Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα (2)

Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα (5)

Κυκλοφόρησε το πρώτο λεωφορείο που περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα (3)