Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (1)

Δεκάδες επιλογές θα άξιζαν μια θέση στις 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα, ωστόσο η ψηφοφορία των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών του έγκυρου ταξιδιωτικού site TripAdvisor ανέδειξε 10 συγκεκριμένους επίγειους παραδείσους που βρέχονται από τα νερά των ελληνικών θαλασσών. Από τον Μύρτο της Κεφαλλονιάς μέχρι το Κλέφτικο της Μήλου, και από τον Μπάλο της Κρήτης μέχρι τους Εγκρεμνούς της Λευκάδας, αυτές είναι οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα…

1. Ελαφονήσι, Χανιά

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (2)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (3)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (4)

Το Ελαφονήσι είναι μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Κρήτης και απέχει 75 χιλιόμετρα (περίπου 1,5 ώρα) από τα Χανιά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό νησάκι με λευκή άμμο, που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με μέγιστο βάθος περίπου 1 μέτρο, στην οποία μπορείτε να περπατήσετε για φτάσετε απέναντι. Πέρα από τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης παραλίας είναι το γεγονός πως η ιδιαίτερα ψιλή λευκή αμμουδιά παίρνει ροζ αποχρώσεις σε αρκετά σημεία, από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια που περιέχει, θυμίζοντας έναν εξωτικό παράδεισο.

2. Πόρτο Λιμνιώνας, Ζάκυνθος

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (5)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (6)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (7)

Κρυμμένη στην λιγότερο γνωστή δυτική πλευρά της Ζακύνθου, 25 χιλιόμετρα (περίπου 40 λεπτά) από την πόλη, η παραλία Πόρτο Λιμνιώνας βρίσκεται σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Τα καταγάλανα καθαρά νερά και το βραχώδες τοπίο του φυσικού κόλπου σε συνδυασμό με τις σπηλιές που σχηματίζονται, προσφέρουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Χαλαρώστε κάνοντας ηλιοθεραπεία πάνω στα επίπεδα που σχηματίζονται στην βραχώδη ακτή και στην συνέχεια κατευθυνθείτε στην γραφική παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και απολαύστε εκλεκτές γεύσεις και την υπέροχη θέα της απέραντης θάλασσας.

3. Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Χανιά

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (8)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (9)

Οι 10 κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα σύμφωνα με το TripAdvisor (10)

Η παγκοσμίως διάσημη και πολυσύχναστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 55 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων και αποτελείται από μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι, κάτω από τον ορεινό όγκο του Πλατύσκινου. Φτάνοντας στην περιοχή, ο επισκέπτης νιώθει δέος από την άγρια φυσική ομορφιά και πλησιάζοντας μαγεύεται από τα ρηχά και ζεστά τυρκουάζ νερά μιας από τις κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα, καθώς και από την άμμο που γίνεται ροζ σε διάφορα σημεία από τα εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια.

  • Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Proorismoi.gr
Κοινοποιήστε στο Facebook