Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη

Μερικές φορές η εξέλιξη των ειδών έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική βελτίωση των ζώων με το πέρασμα των χρόνων. Άλλες βέβαια αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για εφιάλτες.

► Daubentonia madagascariensis

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (1)

Το Άι-άι είναι νυκτόβιο πρωτεύον θηλαστικό και ανήκει στο είδος των λεμουρίων σύμφωνα με το bbc.com. Έχει ένα ασυνήθιστα μακρύ μεσαίο δάχτυλο το οποίο χρησιμοποιεί για να τρώει προνύμφες που κρύβονται κάτω από τους φλοιούς των δέντρων.

► Condylura cristata

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (2)

Ο αμερικανικός αστερόρρινος τυφλοπόντικας αποτελεί ιδιαίτερο είδος που αναζητά τροφή τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό.

Τα παράξενα πλοκάμια που ξεπροβάλλουν από το πρόσωπό του καλύπτονται με εξαιρετικά ευαίσθητους υποδοχείς, που χρησιμοποιεί για να κατευθύνεται εκεί που θέλει.

► Chlamydoselachus anguineus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (3)

Ο σπάνιος αυτός καρχαρίας ζει μέσα στα βάθη των ωκεανών και τα ασυνήθιστα μεγάλα σαγόνια του τον βοηθάνε να καταπιεί αμάσητη την τροφή του.

► Linophryne

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (4)

Το τρομακτικό αυτό ψάρι ανήκει στην οικογένεια της πεσκανδρίτσας και χρησιμοποιεί το φως του ως δέλεαρ για να πιάσει το θήραμά του.

► Phacochoerus aethiopicus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (5)

Ο φακόχοιρος της ερήμου έχει πεπλατυσμένο κεφάλι και δύο μεγάλους χαυλιόδοντες, για να απωθεί τους εχθρούς του.

► Antennarius striatus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (6)

Το τριχωτό βατραχόψαρο μπορεί να τρώει ψάρια μεγαλύτερα από αυτό και είναι ειδήμων στο καμουφλάζ.

► Grimpoteuthis discoveryi

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (7)

Το χταπόδι – ντάμπο πήρε το όνομά του από το γνωστό μικρό ελέφαντα καθώς του μοιάζει όπως κουνάει τα πτερύγιά του παρόλο που ζει στα βάθη της θάλασσας.

► Galemys pyrenaicus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (8)

Το νυκτόβιο θηλαστικό της φωτογραφίας ζει μέσα και έξω από το νερό και βάζει την ασυνήθιστα μεγάλη μύτη του μέσα στη λάσπη για να εντοπίσει το θήραμά του.

► Torgos tracheliotos

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (9)

Ο συγκεκριμένος γύπας ζει στην Αφρική και ο λόγος της φαλάκρας του είναι ότι έτσι μπορεί να τρώει απερίσπαστος καθώς βουτάει το ράμφος του στις σάρκες των ζώων.

► Anarhichas lupus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (10)

Το λυκόψαρο του Ατλαντικού ίσως να κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο άσχημου ζώου με το περίεργο χρώμα και το τεράστιο στόμα του.

► Hypsignathus monstrosus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (11)

Η νυχτερίδα της φωτογραφίας ζει στην Αφρική και είναι γνωστή για το σχήμα του στόματός της που μοιάζει με σφυρί.

Τα αρσενικά έχουν ασυνήθιστα μεγάλο κεφάλι, που χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τους θορύβους που κάνουν ώστε να προσελκύσουν τα θηλυκά.

► Nasalis larvatus

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (12)

Ο πίθηκος με την τεράστια προβοσκίδα ζει στο νησί Βόρνεο. Είναι απειλούμενο είδος, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής του νησιού.

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (13)

Το πλάσμα της φωτογραφίας ανήκει σε μια συγκεκριμένη ομάδα ψαριών που έχουν τα μάτια στο κέντρο του προσώπου τους και θάβεται στην άμμο για να τρομάξει το θήραμά του και να το κατασπαράξει.

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (14)

Γνωστός και ως καρχαρίας – τίγρης της άμμου έχει κοφτερά δόντια και είναι υπό εξαφάνιση λόγω της υπεραλίευσης και του χαμηλού αναπαραγωγικού ρυθμού του.

► Chauliodus sloani

Τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (15)

Το πλάσμα της φωτογραφίας ανήκει στην οικογένεια των δρακόψαρων και σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες είναι το ψάρι με τα μεγαλύτερα δόντια, σε σχέση με το μέγεθος του κεφαλιού του.

Πηγή: Newsbeast.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook