10 ενδιαφέροντα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T.

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (5)

Ο μικρόσωμος εξωγήινος έχει πολλά μυστικά που θα σας εκπλήξουν!

Ο E.T. ήταν μια βαθιά συγκινητική οικογενειακή ταινία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν εξωγήινο που βασίστηκε στη φαντασία και έσπασε τα ταμεία. Ήταν μια ταινία με μοναδικό τρόπο φιλική προς τα παιδιά, από την οπτική ενός 10χρονου αγοριού, του Elliot.

Αν και όλοι ξέρουν την συγκεκριμένη ταινία, θα εκπλαγείτε από το πόσο λίγα γνωρίζετε πραγματικά γι’ αυτή την κλασσική επιτυχία επιστημονικής φαντασίας.

Ο E.T. και ο Indiana Jones συνδέονται

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (3)

Εντάξει, όχι ακριβώς σαν σενάρια, όμως όχι μόνο ο Harrison Ford πέρασε από cast και γύρισε ένα κομμάτι (τελικά δεν πήρε τον ρόλο) για την ταινία E.T., αλλά και το σενάριο γράφτηκε ενώ γυριζόταν η ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού».

Το μηχάνημα επικοινωνίας του E.T. λειτουργούσε πραγματικά

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (4)

Όταν ήθελαν ο E.T. να τηλεφωνήσει σπίτι του, πήραν τον ειδικό στην επιστήμη και την τεχνολογία Henry Feinberg για να σχεδιάσει μια συσκευή που θα ήταν λειτουργική. Το μηχάνημα επικοινωνίας κατασκευάστηκε από κομμάτια ενός Speak & Spell, ενός πικάπ, μιας κρεμάστρας, μιας κονσέρβας, μιας ομπρέλας και μερικών άλλων εξαρτημάτων.

Κόστισε περίπου $100,000 για να αφαιρεθούν τα όπλα από την ταινία

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (1)

Για την επανέκδοση του Ε.Τ., ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποφάσισε να αφαιρεθούν όλα τα όπλα από την ταινία καθώς ένιωθε ότι υπήρχε πάρα πολύ βία στην παιδική ψυχαγωγία.

Ο E.T. είχε μερικά πολύ παράξενα φυτά

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (10)

Τα εξωγήινα φυτά που είχε ο E.T. στο διαστημόπλοιό του ήταν φτιαγμένα από προφυλακτικά και μπαλόνια, αλλά υπήρχε και ένα Triffid (σαρκοφάγο φυτό από την Αυστραλία) που πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Triffid from The Day».

Ο E.T. θα μπορούσε να είναι πολύ πιο «σκοτεινός»

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (6)

Ο E.T. ήταν σχεδόν ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο στην μυθολογία των UFO. Η ταινία αρχικά αφορούσε μια οικογένεια που είχε κλειστεί στο σπίτι της, «πολιορκούμενη» από εξωγήινους, έχοντας μόνο ένα κομμάτι που έδειχνε τη σχέση ενός καλού εξωγήινου με ένα αυτιστικό αγόρι. Τελικά η ταινία ξαναγράφτηκε σε αυτό που γνωρίζουμε όλοι.

Δεν ήταν μόνο η αρχική ιδέα για την ταινία που ήταν σκοτεινή, αλλά υπήρχε γραμμένο και ένα σίκουελ που ήταν ακόμα πιο σκοτεινό. Η βασική πλοκή έδειχνε τον Elliot να τρέχει μακριά στο δάσος επειδή αισθάνθηκε την επιστροφή του E.T., όμως τελικά αιχμαλωτιζόταν και βασανιζόταν από μια ομάδα σατανικών εξωγήινων.

Όλες οι σκηνές του E.T. γυρίστηκαν με την κανονική σειρά

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (5)

Δεν είναι σύνηθες για μια ταινία να κινηματογραφείται με τη σειρά που θα παιχτεί, γιατί το πρόγραμμα των γυρισμάτων δεν λειτουργεί έτσι. Παρόλα αυτά, για τον E.T. έγινε μια εξαίρεση και το σενάριο κινηματογραφήθηκε από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία, στη σειρά. Ο Steven Spielberg θεώρησε πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάρει τις πιο αυθεντικές αντιδράσεις των παιδιών που έπαιζαν στην ταινία.

Δεν ήταν όλοι οι E.T. κούκλες

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (8)

Για μια μεγάλου budget ταινία που γυρίστηκε τη δεκαετία του 1980 θα χρειαζόντουσαν πολλοί χειριστές μαριονετών και ειδικοί για τα εφε. Παρόλα αυτά, για κάποιες από τις σκηνές που ο E.T. περπατάει χρειάστηκε ένα άτομο με κουστούμι ή ακριβέστερα, τρία άτομα. Τα διάφορα κοστούμια του E.T. φορέθηκαν από δύο ηθοποιούς νάνους, τους Tamara De Treaux και Pat Bilon και από ένα 12χρονο αγόρι χωρίς πόδια, τον Matthew De Merrit.

Ο E.T. παραπέμπει στο Star Wars

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (2)

Όλοι γνωρίζουμε πως και στις δύο ταινίες κρύβεται από πίσω ο Spielberg, αλλά προσέξατε ποτέ πως κατά τη διάρκεια της ταινίας E.T. εμφανίζεται ένα παιδί με μια στολή Yoda; Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού η μουσική του Yoda παίζει στο background! Ή ότι ο συνθέτης για το Star Wars, John Williams, ήταν επίσης ο συνθέτης σε αυτή την ταινία;

Λοιπόν, δεν είναι μόνο αυτά, αφού αν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά στο «Star Wars Episode 1: The Phantom Menace», θα δείτε μια μικρή αντιπροσωπεία από τη φυλή E.T. στην αίθουσα της Συγκλήτου.

Στον E.T. χρησιμοποιήθηκαν φωνές ζώων ως φωνητικά

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (7)

Η βασική φωνή για τον E.T. ήταν η Pat Welsh, μια ηλικιωμένη γυναίκα που κάπνιζε πολύ και είχε μια ιδιαίτερα βραχνή φωνή. Οι ηχογραφήσεις που έγιναν για τον E.T. ήταν επίσης από ένα μεγάλο αριθμό άλλων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Spielberg, η Debra Winger, η σύζυγος του Ben Burtt (δημιουργός των ηχητικών εφέ), η οποία κοιμόταν και ήταν κρυωμένη και άλλοι. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ζώα, όπως ρακούν, ενυδρίδες και άλογα.

Η περίεργη ιστορία για το πώς μοιάζει ο E.T.

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον E.T. (9)

Από το περίεργο του βάδισμα, στον τεντωμένο του λαιμό και τα γήινα χρώματα, υπήρχε εξαρχής η πρόθεση ο E.T. να μοιάζει με ένα φυτό που περπατάει. Αυτό σίγουρα εξηγεί και την έλξη του για τα λουλούδια, τουλάχιστον.

Επιπλέον, το πρόσωπο του ήταν εμπνευσμένο και προσπαθούσε να ενσωματώσει ορισμένα χαρακτηριστικά του ποιητή Carl Sandburg και του Albert Einstein.