Η ηρωική πράξη ενός 7χρονου αγοριού που ζήτησε να πεθάνει για να δώσει ζωή στη μητέρα του

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (1)

Ο Chen Xiaotian ήταν μόλις 7 ετών όταν διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, με τους γιατρούς να μην δίνουν καμία ελπίδα. Σαν να μην έφτανε αυτό το χτύπημα στην οικογένεια, λίγους μήνες αργότερα η μητέρα του Zhou Lu βρέθηκε με σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά.

Καθώς ο Chen χειροτέρευε, πήρε μια γενναία απόφαση. Ζήτησε από τη μητέρα του να τον αφήσει να πεθάνει… προκειμένου να ζήσει η ίδια.

Για αρκετό καιρό πάλεψαν και οι δυο με τις ασθένειες τους. Κάποια στιγμή, ο Chen έφτασε στο σημείο να τυφλωθεί και να παραλύσει εξαιτίας του καρκίνου.

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (2)

Οι γιατροί ήξεραν πως θα πεθάνει σύντομα, όπως επίσης γνώριζαν πως είναι συμβατός δότης για την μητέρα του, η οποία χρειαζόταν μεταμόσχευση νεφρού. Η ίδια ωστόσο, αρνιόταν να το δεχθεί.

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (3)

Ο Chen κρυφάκουσε την άρνηση της και παρακάλεσε επίμονα την μητέρα του να δεχθεί το νεφρό, καθώς ήθελε να της σώσει τη ζωή. Εκείνη τελικά δέχθηκε, σκεπτόμενη ότι έτσι ένα κομμάτι του γιου της θα συνέχιζε να ζει μέσα της.

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (4)

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (5)

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (6)

Ο μικρός έφυγε από τη ζωή στις 2 Απριλίου και το νεφρό δόθηκε στην μητέρα του, η οποία πλέον, χάρη στο παιδί της, θα έχει μια φυσιολογική ζωή.

Πριν από την επέμβαση για την αφαίρεση του νεφρού από τον 7χρονο, οι γιατροί είχαν μια στιγμή απόλυτης σιωπής στο χειρουργείο. Δεν υπήρξαν μάτια που να μην δάκρυσαν σε αυτό το αντίο στον ηρωικό Chen, ο οποίος έμελλε να σώσει τη ζωή της μητέρας του και άλλων δυο ανθρώπων με την δωρεά οργάνων του.

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (7)

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (8)

Ηρωική πράξη 7χρονου αγοριού (9)

Κοινοποιήστε στο Facebook